« Назад

V Rožňave oslávia výročie návštevy pápeža sv. Jána Pavla II. Text zverejneny na internetovej stranke TK KBS (tkkbs.sk) http://www.tkkbs.sk/view.php?

Rožňava 4. septembra (TK KBS) Pri príležitosti výročia návštevy sv. Jána Pavla II. v Rožňave pozýva Rožňavské biskupstvo v sobotu 12. septembra o 10:00 h na slávnostnú svätú omšu do Katedrálneho chrámu Nanebovzatia Panny Márie. Hlavným celebrantom bude Mons. Stanislav Stolárik, rožňavský diecézny biskup.

V rámci slávnosti bude predložená k verejnej úcte relikvia sv. Jána Pavla II. (kvapky jeho krvi), ktorú rožňavskej katedrále venoval kardinál Stanislaw Dziwisz, krakovský arcibiskup a niekdajší osobný tajomník poľského pápeža a svätca. Relikvia bude počas blížiaceho sa Svätého roku milosrdenstva putovať po všetkých farnostiach Rožňavskej diecézy.

Biskup Stolárik taktiež požehná putovnú ikonu Rožňavskej Panny Márie, ktorá počas celého Svätého roku milosrdenstva bude sprevádzať stretnutia mládeže v diecéze - v rámci príprav na Svetové dni mládeže 2016 v Krakove.
 

Комментарии