« Назад

SKCH organizuje ďalší základný kurz pre opatrovateľov

Bratislava 8. septembra (TK KBS) Slovenská katolícka charita („SKCH“) organizuje v dňoch 9. – 10. septembra 2015 základný kurz na tému Kinestetika v opatrovateľskej činnosti, ktorý je súčasťou vzdelávacieho programu SKCH Train to Care.

Akreditované semináre pre samostatných opatrovateľov pripravuje SKCH v spolupráci s Caritas Viedeň a pozostávajú z niekoľkých odborných školení v priebehu roka 2015. Lektorkou pripravovaného kurzu bude Alena Kubeš, kinestetická trénerka pre zdravotnú starostlivosť MED vzdelávacie centrum Linz.

Projekt Train to Care je zameraný na podporu opatrovateľov pracujúcich v zahraničí. Hlavným cieľom seminárov je podporiť efektívne vykonávanie opatrovateľskej starostlivosti, skvalitniť vedomosti a umožniť odbornú a sociálnu výmenu skúsenosti opatrovateľov medzi sebou (tzv. networking). Stretnutia kladú dôraz nielen na teóriu, ale najmä na praktické poznatky získané opatrovateľskou prácou v zahraničí. Operatívne zameranie projektu Train to Care je redukcia fyzického preťaženia školením s použitím kinestetickej Handling – Transfer metódy, redukcia psychického a fyzického preťaženia opatrovateľov a zvýšenie zdravotno – odbornej kompetencie a kvality opatrovateľskej činnosti.

Комментарии